Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Технології » Виховна робота » Журналістська студія

Журналістська студія

Гурток«Журналістська студія» запрошує творчих, креативних, комунікабельних колегіантів.

Хочете навчитися висловлювати свої думки, мислити нестандартно, у буденному помічати надзвичайне, а з загального виокремити родзинку. Тоді ми чекаємо саме вас.

Керівник гуртка: Максимець Юлія Андріївна.

Кабінет 301

Колегіальна газета «NOTA BENE» є  результатом  роботи гуртка, а також майданчиком, де кожен зможе відточити свої знання та вміння.

Творчі завдання для юних журналістів

6 ЦІКАВИХ ФАКТІВ ПРО ЖУРНАЛІСТА

Іноді журналістів називають четвертою владою, оскільки саме вони впливають на суспільство найбільше. Рівень довіри аудиторії за статистикою перевищує 80%. Ми виділили для вас 6 цікавих фактів про фахівців медіапростору:

 1. Журналісти в більшості випадків живуть в умовах постійного дедлайну.

Світ новин живе своїм життям, реальність в якій змінюється з кожною хвилиною. Для журналіста це означає, що статті, інтерв'ю та новини повинні бути написані, відкореговані й опубліковані в той час, коли вони актуальні. Професійність працівника ЗМІ також демонструється в умінні найшвидше та найякісніше подати цікаву та потрібну інформацію, щоб бути першим джерелом.

2. Журналісти - багатогранні особистості

Більшість готують матеріали в різних жанрах і на різні теми. Крім того, деякі з них ще й працюють на кілька різних ЗМІ. Це призводить до того, що їм доводиться постійно розбиратися в незнайомих темах і зі спокоєм ставитися до нової роботи, не лякатися опановувати нові напрямки в короткий термін часу.

3. Найстрашніші критики журналістів - це вони самі

Журналісти несуть повну відповідальність за свої матеріали й теми. Одночасно це веде і до гордості за свою роботу, і до прагнення робити її краще. Адже їм завжди здається, що можна було зробити краще (особливо, коли починається активна конкуренція з іншими фахівцями).

4. Вони змушені вчитися смиренню

Перед тим, як журналіст досягне висот, кожен його матеріал буде правитися і піддаватися жорстокій критиці редакторів тисячі разів. Усе це вчить журналіста смиренно ставитися до критики та незадоволення начальства, а також розвиватиме нові кути мислення.

5. Вони ризикують своєю кар'єрою мало не щодня

Журналісти, які займаються розслідуваннями, постійно ставлять свою кар'єру під удар, намагаючись донести до громадськості важливі факти, які можуть стосуватися впливових людей і компаній. Такий вид журналістики ризиковий та доступне не кожному фахівцю, адже тут все завжди на межі: або розкриття чогось важливого й визнання, або все можливий вплив зі сторони об’єкта дослідження та невідомі наслідки для кар’єри.

6. Журналісти живуть в світі чоловіків, проте не в Україні

79% авторів американських газет - чоловіки. Тому бути жінкою в американській журналістиці важко. В Україні все виглядає мало не з точністю навпаки: на журналістських факультетах майже 80% - жінки.

Завдання для гуртківців на період карантину

7 березня 2020 року учні ліцею відвідали консультацію на базі гуртка "Основи журналістики" комунального підприємства клуб "Прометей". На консультації були продемонстровані фільми про історію та історичні пам'ятки нашого міста.

Журналістська студія

5 березня 2020 року у центральній бібліотеці для дітей відбувся щорічний загальноміський конкурс читців-декламаторів творів Т.Г.Шевченка "Тараса думки будуть жити віки". Учні 5-9 класів ліцею "Білоцерківський колегіум" також взяли участь у цьому конкурсі.

Журналістська студія

Оголошується набір у культурно-просвітницьку кампанію "Поетичне оточення"

Журналістська студія
Журналістська студія

Журналістська студія

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

6 листопада 2019 року в ліцеї «Білоцерківський колегіум» пройшло свято української мови «Мова – душа народу» в честь вшанування памʼяті Преподобного Нестора Літописця. На цьому святі учні ознайомилися з виникненням писемності; побачили красу і багатство мови та зрозуміли, що рідна мова – це духовна святиня. Найбільше дітям сподобався конкурс «Ребуси», які треба було розшифрувати. Також учні розгадували загадки про мову.

Це свято ще раз переконує у тому, що українська мова, мов кринична вода, яку черпаємо, а їй немає ні кінця, ні краю. Будемо й надалі пізнавати її глибинні джерела!

Журналістська студія
Журналістська студія
Журналістська студія
Журналістська студія

22 жовтня 2019 року учні ліцею, які відвідують гурток підготували презентацію "Журналістика в контексті сучасного медіапростору"

10 жовтня 2019 року у приміщенні Білоцерківського краєзнавчого музею відбулася презентація книги Оксани Щербань «Музика життя». В цій книзі присутні проза та поезії. Кожен вірш – це немов музика. Вірші Оксани Щербань заворожують не тільки пружністю почуттів, думок, реалій чи ілюзій, а й невід’ємною глибинною мелодикою. Авторське читання – то було ще одне відкриття на цій зустрічі. Додало особливої чуттєвості цьому вечорові й виконання хором українських пісень. У нової книги Оксани Щербань «Музика життя» є неабияка особливість – від неї не можна відірватись. Від вірша до вірша заглиблюєшся у світ поезії і несила зупинитись…

Журналістська студія

За підсумками проведенння занять гуртка у вересні учні навчилися розвивати найголовніші вміння і навички з журналістської творчості: знаходити інформацію, відбирати факти, аналізувати, систематизувати інформацію та висловлювати власні думки щодо публіцистичних матеріалів журналістів. Спланували роботу на наступний місяць. Продовжують готувати газету "Nota Bene" та додаток "Post Skriptum".

Журналістська студія

Українські письменники-журналісти

2018-2019 навчальний рік

2017/2018 навчальний рік

2016/2017 навчальний рік

2015/2016 навчальний рік

2014/2015 навчальний рік

2013/2014 навчальний рік

2012/2013 навчальний рік


1068 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (16)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум