Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Технології » Виховна робота » Гурток "Фольклористика"

Гурток "Фольклористика"

Гурток "Фольклористика"

Фольклор -  вічне джерело образів, ідей, ритмів, сюжетів мистецтва.

Давні міфи, легенди, казки  сьогодні надихають багатьох творців. Фольклорні постаті стають персонажами сучасного фентезі, живуть і діють у віртуальному просторі комп’ютерних ігор, перевтілюються у найпопулярніших кіногероїв, оживають на полотнах художників.

Календарно-обрядові пісні  українців виконувалися під час виконання магічних  обрядів,  свят. Вони закликали весну, вітали сонце, просили милості та щедрості природи…

Виконання  колядок, щедрівок, веснянок було не тільки веселою грою, але й  сакральним дійством, яке допомагало подолати зло, дарувало сили і здоров’я.

Гурток «Фольклористика» відкриє  дітям яскравий світ усної народної творчості. Гуртківці стануть учасниками театралізованих свят, дізнаються як святкували Різдво наші предки, навіщо і як кусали калиту, які пісні співали, що вишивали на сорочках і якими символами прикрашали писанки…

Прочитають давні, але маловідомі казки, вивчать цікаві загадки, зрозуміють влучність і гостроту народного гумору…

У гурток запрошуються учні 5-их класів.

Керівник гуртка: Євсеєва Тетяна Сергіївна

Графік роботи гуртка:

понеділок, 301 ауд. о 14:00                                       

середа, 301 ауд. о 14:00

 

Вихованці гуртка "Фольклористика" вивчають скоромовки.

Скоромовки або чистомовки - фольклорний жанр, який допомагає навчитися гарно вимовляти звуки, робить мову правильною та виразною. Скоромовки  тренують не тільки голосовий апарат, а й почуття гумору. 

 

 

Вихованці гуртка "Фольклористика" вивчили веснянки та виконують їх для Вас! Учні вітають всіх з весняною порою року, бажають теплих і радісних днів. Нехай цей час принесе нові зміни, світлі емоції і свіжі почуття!
 
 

 

 

На заняттях гуртка «Фольклористика» учні порівняли народну казку «Микита Кожум’яка» з драматичною казкою О. Олеся, яку вивчили на уроках української літератури. Виконуючи завдання, інсценізували діалоги, уявляли себе в різних образах. Вдалому перевтіленню допомогли маски. Їх за власною ініціативою створила родина Новицької Євсенії. Гуртківці готують представлення уривків з твору на шкільній сцені. Сподіваємося, що ця робота вдасться і незабаром її можна буде побачити.

Гурток "Фольклористика"



Учні 5-А класу на заняттях гуртка "Фольклористика" підготувалися до участі у міському поетично-прозаїчному конкурсі "Зерна доброти". На конкурс потрібно було представити декілька поезій або есе. П‘ятикласники спробували  власні роздуми про сутність добра, щастя, милосердя  передати у віршах.  Найкраще це вдалося Запарі Дар‘ї.   

Відео  виконання вірша "Що таке добро?" розміщено у фейсбуці на сторінці організатора конкурсу ЦПО "Соняшник" Радо повідомляємо, що Запара Дарія стала призером конкурсу і посіла ІІ місце. Вітаємо!

 

Свято Андрія

До Дня української писемності та мови

Завдання на час дистанційного навчання. "Осінні свята українців. Обжинкові пісні."

Цікавинки для вихованців гуртка на час карантину


Учні 5-А класу на заняттях гуртка "Фольклористика" підготували виступ для міського онлайн-конкурсу  "Слово про Україну".

 У привітанні з Днем захисника України звучать поезія Ліни Костенко "Буваю, часом сліпну від краси..." і  український міф "Берегиня". Діти з великим бажанням брали участь у виступі. 

Сподіваємося, що артистизм і старанність дітей сподобаються журі.

Відео виступу буде викладено на сторінці бібліотеки №5 для голосування-онлайн. 

 Підтримайте п'ятикласників, адже вони зовсім недавно стали учнями колегіуму.

Голосуйте! 

 



1712 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум