Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Технології » Виховна робота » Гурток "Розпис тканин у техніці батик"

Гурток "Розпис тканин у техніці батик"

Гурток "Розпис тканин у техніці батик"

Батик - це узагальнена назва різноманітних способів ручного розпису тканини. У основі всіх цих прийомів лежить принцип резервування, тобто покриття не проникним фарбу складом тих місць тканини, які повинні залишитися незафарбованими і утворити узор.

 

Сучасна техніка розпису тканини дуже різноманітна. Батик увібрав в себе особливості і художні прийоми багатьох зображальних мистецтв - акварелі, пастелі, графіки, вітража, мозаїки. Значне спрощення прийомів розпису в порівнянні з традиційною технікою і різноманіття спеціальних коштів дозволяє розписувати різні деталі одягу, предмети інтер'єра, картини на шовку.

 

Батик використовується в розпису одягу, скатертин, серветок, декоративних подушок, оббивки канапи, покривал, штор, ширм, абажурів, настінного панно і т. д., поміщається ведучу серед декоративних мистецтв. Він з'єднує особливості такої традиційної художньої техніки як акварель, графіку, вітраж, мозаїку. Батик широко використовується в дизайні інтер'єрів, чудово поєднуючись з різними стилістичними і колірними рішеннями. Батик дозволяє створювати ексклюзивні тканини, запитані і майстрами високої моди, і модельєрами, що створюють більш демократичний одяг. Дизайнери, художники, модельєри звертаються до різної техніки розпису тканини, створюючи стильні і оригінальні речі.

 

На заняттях гуртка ви здобудете практичні навички з основних способів розпису тканин в техніці батик,з'єднання різних технічних прийомів, а також способи розпису тканин. Ці навички можна застосовувати для виготовлення виробів для оздоблення домашнього інтер’єру  і загального розвитку художньо-естетичних навичок.

 

Керівник гуртка: Івановська Валентина Михайлівна

Графік роботи гуртка:

четвер з 15.00 до 17.00,  ауд.№104.

 

Технологія холодного батику




325 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум