Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Технології » Виховна робота » Гурток декоративно-ужиткового мистецтва

Гурток декоративно-ужиткового мистецтва

 

Декоративно-ужиткове мистецтво має прадавнє коріння. Українські промисли існували ще за доби Київської Русі, про що говорять історичні довідки й пам’ятки. Тож найдавнішими видами українського ужиткового мистецтва вважають різьбу по дереву, вишивку, гончарство, кераміку та килимарство.

Український народ здавна був одним із найталановитіших у світі. Жага до самостійності й незалежності сприяла збагаченню народної творчості, мистецтва та справжніх українських традицій. Прагнення виживати в тяжкі часи, стиль життя наших прадідів сприяв виникненню декоративно-ужиткового мистецтва. Речі створювались не лише для естетичного задоволення, адже, прикрашаючи оселю, мали  й практичне застосування.

На заняттях гуртківці познайомляться з основами декоративно-ужиткового мистецтва, створюватимуть композицiї зі штучних квітів, виготовлятимуть аплікацiї з паперу та тканини, опановуватимуть вишивку бісером, паєтками. Прості вироби, виготовлені своїми руками, дозволяють юним майстрам зробити перші кроки в світ мистецтва.


Керівник гурткаІвановська Валентина Михайлівна

Графік роботи гуртка:

вівторок, 104 ауд. о 14:40, 15:30 

 

 

НОВИНИ РОБОТИ ГУРТКА

Вітаємо переможців конкурсу «Вітальна листівка»!!!

Сич Алісу, ученицю 31 групи у номінації «День Святого Миколая», Герасименко Вікторію, ученицю 32 групи  у номінації "Новорічна" та  Муху Дарину, ученицю 31 групи з І місцем у номінації  «Великдень», з ІІ місцем у номінації  «День Знань»,  Пастушенко Софію, ученицю 31 групи, з ІІ місцем у номінації «День Народження» Сич Алісу, ученицю 31 групи, з ІІІ місцем у номінації "Різдвяна" Бровченко Поліну, ученицю 21 групи.

Дякуємо всім конкурсантам за участь та бажаємо подальших успіхів й творчих злетів!

Гурток декоративно-ужиткового мистецтва

Вітаємо переможців територіального етапу  Всеукраїнської виставки-конкурсу «Український сувенір» 

II місце

Дудник Марію, учениця 7-А класу, за напрямом: сучасні саморобні іграшки, сувеніри, предмети вжитку

III місце  

Добровоська  Дар’ю , Камінська  Анну учениць 23 групи та Пастушенко  Софію ученицю 31 групи, за напрямом: зразки традиційних іграшок 

Бажаємо подальших успіхів та перемог!

Гурток декоративно-ужиткового мистецтва

   

 Оголошується набір в гурток декоративно-ужиткового мистецтва!

Гурток декоративно-ужиткового мистецтва розпочинає свою роботу!               

Українське народне мистецтво створювалося  століттями. Свої  уміння майстри передавали з покоління в покоління. В кожному куточку світу відбувалося формування  самобутного стилю декоративно-ужиткового мистецтва, створення різноманітних декоратитвних предметів, які мали художню цінність: красиві, вишукані за формою, цікаві в орнаментально-колористичному вирішенні.

На заняттях гуртківці познайомляться з основами декоративно-ужиткового мистецтва, створюватимуть композицiї зі штучних квітів, виготовлятимуть аплікацiї з паперу та тканини, опановуватимуть вишивку бісером, паєтками. Прості вироби, виготовлені своїми руками, дозволяють юним майстрам зробити перші кроки в світ мистецтва.

 

Керівник гуртка Івановська Валентина Михайлівна

(ауд. № 104,  віторок 15.45-16.30).

 

Гурток декоративно-ужиткового мистецтва



 

 

Презентація гуртка

У січні поточного року пройшов  міський конкурс  "Єднаймося, брати мої", на якому були представлені роботи "Україна переможе" і "Україна серце моє" у виконанні учениць нашого гуртка   Мусієнко Лади (22 група) та Мірошникової Вероніки (22 група).

 

 У грудні 2022 року відбувся міський конкурс "Новорічний сувенір",  у якому активну участь взяли вихованці гуртка "Декоративно-ужиткового мистецтва" Шонець Уляна (6-Б клас) та Чернега Юлія (6-Б клас),  які у номінації "Новорічні фантазії" представили  вироб "Сніговички".

ДЯКУЄМО ДІВЧАТАМ ЗА УЧАСТЬ У КОНКУРСАХ!



339 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум